Bandić oprostio dugove i milijunašima: Bobanu, Mamiću, mužu ministrice...

Foto: Igor Soban/PIXSELL

USKOK-ov optuženik i zagrebački gradonačelnik je u listopadu prošle godine najavio otpis dugova za režije, a sad se ispostavilo da su dugovi otpisani i milijunašima.

"Neka moji sugrađani mirno spavaju. Pod cijenu tužbe u Strasbourgu stavit ću veto na otpis dugova i naći ćemo način da se tim ljudima ne otpišu dugovi", rekao je Bandić na izvanrednoj press konferenciji održanoj 31. listopada prošle godine nakon što je otkriveno da se na popisu onih koji su zatražili otpis dugova našao i niz milijunaša, piše Jutarnji list.

No od tog obećanja nije bilo ništa pa su se tako među onima kojima su otpisani dugovi našli i bivši general HV-a i višestruki osuđenik Vladimir Zagorac, čije bogatstvo je 2006. procijenjeno na 26 milijuna eura, suprug ministrice vanjskih poslova Zoran Burić, nogometaši Dino Drpić, Zoran Mamić i Zvone Boban.

Dug otpisan i trgovcu oružjem

Dugovi za režije u iznosu do 10.000 kuna tako su oprošteni i kontroverznom šibenskom poduzetniku Andriji Keviću te trgovcu oružjem Zvonku Zubaku, čije bogatstvo se procjenjivalo na 71 milijun eura. Na popisu su se našli i Marijan Šarić, vlasnik Europatradea, nekadašnji kralj sapunica Roman Majetić te hrvatski automobilistički as Niko Pulić.

Iako je gradonačelnik Bandić obećavao da će se pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potpisivati izjava o imovini, svima gore navedenima dugovi su jednostavno - otpisani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.