Migranti iskrcani ispred rezidencije Kamale Harris. Bijela kuća: Ovo je okrutan čin

Screenshot: Twitter

NEKOLIKO autobusa s migrantima na Badnjak je iskrcano ispred vošingtonske rezidencije američke potpredsjednice Kamale Harris. Neki migranti su po hladnom vremenu nosili samo majice kratkih rukava. Kasnije su dobili deke te su autobusom odvezeni do lokalne crkve.

Amy Fischer, volonterka Mreže solidarne uzajamne pomoći migrantima, koja od proljeća prima migrante poslane u Washington DC, rekla je da je organizacija bila spremna za dolaske migranata u subotu navečer jer su o tome ranije dobili obavijest od nevladine organizacije koja radi na granici u Teksasu.

Neprofitne organizacije pomogle migrantima

Među iskrcanim migrantima su bili tražitelji azila iz Ekvadora, Kube, Nikaragve, Venezuele, Perua i Kolumbije. Fischer tvrdi da su autobusi trebali ići za New York, ali su preusmjereni u Washington DC zbog vremena. Autobusi puni migranata stižu u Washington svakodnevno od travnja.

SAMU First Response, neprofitna organizacija koja pomaže migrantima otkako su autobusi počeli dolaziti u Washington ranije ove godine, također je bila na terenu u subotu navečer pomažući. “Zajednica DC-ja dočekuje autobuse iz Teksasa od travnja. Svejedno nam je hladno vrijeme ili Badnjak, uvijek smo ovdje i dočekujemo ljude raširenih ruku", poručila je Fischer. 

Nije jasno tko je odgovoran za slanje migranata ispred potpredsjedničine rezidencija, iako je ranije ove godine teksaški guverner Greg Abbott poslao autobuse s migrantima na sjever, uključujući i lokaciju ispred potpredsjedničine kuće. Bijela kuća je i u ovom slučaju okrivila teksaškog guvernera nazvavši ovaj događaj okrutnim, sramotnim i opasnim činom.

Tri republikanska guvernera slala migrante na sjever

"Guverner Abbott ostavio je djecu na rubu ceste na temperaturama ispod nule na Badnjak bez koordinacije s bilo kojim saveznim ili lokalnim vlastima. Kao što smo opetovano rekli, spremni smo raditi s bilo kim - republikancima ili demokratima, na pravim rješenjima, poput sveobuhvatne imigracijske reforme i mjera sigurnosti granica koje je predsjednik Biden poslao Kongresu prvog dana na dužnosti, ali ove političke igre ne postižu ništa i samo dovode živote u opasnost”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Abdullah Hasan.

Abbott je jedan od najmanje tri republikanska guvernera koji su ove godine preuzeli zasluge za prijevoz migranata autobusima ili avionima na sjever u znak protesta protiv imigrantske politike Bidenove administracije. Prethodno je u rujnu potvrdio da je njegova država u to vrijeme poslala autobuse ispred rezidencije Kamale Harris, piše CNN

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.