Australska oporba: Ako pobijedimo, objavit ćemo registar pedofila

AUSTRALSKI laburisti obećali su, u slučaju da pobijede na izborima u Južnoj Australiji, objaviti registar seksualnih prijestupnika koji su zlostavljali djecu.

Naime, čelnik oporbe Peter Malinauskas najavio je da će, ako pobijedi na sljedećim izborima, uvesti niz zakonskih reformi s ciljem zaštite maloljetnika te da će seksualni prijestupnici djece biti upisani u javni registar.

Prema predloženom planu laburista, javnosti će biti dostupni podaci o seksualnim prijestupnicima koji su zlostavljali djecu, a koji se nisu redovito javljali nadležnim službama. Policija bi također roditeljima mogla dati informacije o osobama s kojima njihovo dijete ima redoviti kontakt.

Mogle su se uvoziti lutke za seks koje nalikuju na djecu

Laburisti su također obećali uvesti pritvor na neodređeno vrijeme za teške seksualne prijestupnike djece. Prema predloženom zakonu, ozbiljni seksualni prijestupnici koji su zlostavljali maloljetnike neće biti pušteni iz pritvora sve dok ne dokažu da više ne predstavljaju prijetnju djeci.

Nakon što budu pušteni iz pritvora, pratit će ih se GPS-om, piše Daily Mail.

Ovaj novi prijedlog bi također eliminirao rupu u zakonu koja je dopuštala uvoz seksualnih lutaka koje nalikuju na djecu te njihovim vlasnicima omogućavala smanjenje kazne i pravo na jamčevinu.

Malinauskas je također kazao da bi ubojice koje sakriju tijelo svoje žrtve mogle dobiti dodatnu zatvorsku kaznu od 15 godina. Naime, smatra da je dodatno vrijeme u zatvoru važno za obitelj žrtve jer potiče okrivljenika da navede gdje se nalaze tijela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.