Atlantida nađena Google Oceanom?

BRITANSKI mediji objavljuju kako je Bernie Bamford, aeronautički inženjer, koristeći Google Ocean pronašao tragove na oceanskom dnu koji izgledaju kao da bi mogli biti ostaci legendarnog izgubljenog grada Atlantide. Istodobno, Dubrovčanin Vedran Košta tvrdi kako je on iste ostatke našao prije Britanca, dok iz Googlea odbijaju bilo kakvu mogućnost o pronalasku drevnog grada.

Bamford tvrdi kako linije na oceanskom dnu zapadno od Afrike, dakle otprilike na onom mjestu na kojemu je Platon napisao da se Atlantida nalazila, izgledaju kao zračna karta grada.

Košta je još početkom siječnja našao iste podvodne linije, koristeći Google Earth. Kako je rekao za 24 sata: "Mnogi su se bavili istraživanjem lokacije Atlantide te smatrali da su Kanari i Azori vrhovi njenih planina. Kako bih dobio jasnu predodžbu tome, gledao sam ocean na Google Earthu. Primijetio sam pravilnu strukturu na dnu koja sigurno nije nastala prirodnim putem. Riječ je o pravokutnim oblicima koji se javljaju u strukturi. Moguće je da se radi o Atlantidi. Vjerujem da bi istraživanjem došlo do velikih otkrića i da je to stvarno Atlantida"

"Svatko se može uvjeriti u neobičnu strukturu koja se nalazi 997 kilometara od afričke obale, na lokaciji 31°23'20.00"N, 24°10'26.18"W", kaže Košta.

Je li Google zaista svemoćan?

"Mnoge stvari i pojave u grčkim pričama su se kroz povijest smatrale mitom kao što je Troja. Poslije se otkrilo da je Troja postojala pa vjerujem da se na ovoj lokaciji radi o postojanju Atlantide", rekao je Košta, i dodao kako nije važno tko je prvi našao ostatke, nego je važno da ih se istraži.

Istodobno, glasnogovornik Googlea jasno je odbacio mogućnost da bi pronađene linije mogle biti drevni grad: "Istina je da se preko Google Eartha našlo zapanjujuće otkrića. Ipak, u ovom slučaju se radi o slici koja je ostatak procesa prikupljanja podataka, ne o Atlantidi".

Iz Googlea kažu kako brodovi prilikom mapiranja oceanskog dna koriste sonare, te kako linije pokazuju put kretanja broda dok je kupio te podatke.

Bilo kako bilo, ukoliko bi se pokazalo da pronađeni tragovi zaista predstavljaju mitski grad, Google bi time došao na korak do božanskog statusa.

F.M.
Foto: Google Ocean
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.