Apel iz Rijeke: Stanje je kritično, trebamo krvne grupe A+ i B+

Foto: KBC RIjeka

IZ KBC-a Rijeka stigao je apel darivateljima krvi: nedostaje im grupa A pozitivna (A+) i B pozitivna (B+). Osim ovih, dobrodošli su davatelji i drugih krvnih grupa, napominju iz riječkog KBC-a.

"Kritično je stanje"

"U ovom času stvarno moram reći da je stanje kritično", poručila je dr. Sanja Balen.

"Nedostaje gotovo svih krvnih grupa, obraćamo se javnosti uvijek kad stanje postane kritično. Svi znaju da mi opskrbljujemo krvlju tri županije i u ovom trenutku nemamo krvi čak ni za hitnoće što se tiče grupa A+ i B+, a posljedično i 0+. U ovom času stvarno moram reći da je stanje kritično", rekla je dr. Sanja Balen jutros za HRT.

"Covid se ne prenosi krvlju"

Dodala je kako za tri županije trenutno imaju svega 7 B+ doza krvi i 20 A+, koja je najčešća krvna grupa. Poručila je kako darivateljima ne trebaju covid-potvrde jer postupak traje svega 10 minuta uz poštivanje svih mjera. Osim toga - kaže - covid se ne prenosi krvlju.

U Zavod se na darivanje krvi može doći u srijedu i četvrtak od 8 do 19 sati i u petak 21. siječnja od 8 do 15 sati. Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, Krešimirova 42, na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.