Anušić: Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike...

Foto: PIXSELL/Emica Elvedji

Ministar obrane Ivan Anušić danas je hodajući u Koloni sjećanja izjavio da se od najveće tragedije u povijesti hrvatske države Vukovar s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i ponos hrvatskog naroda.

"Od najveće tragedije naroda u povijesti hrvatske države Vukovar se s godinama pretvorio u najveću inspiraciju i najveći ponos hrvatskog naroda", kazao je Anušić za N1 na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

"Trebamo vidjeti i učiti zajedništvom i kohezijom"

Ogromna tragedija koja je trebala generirati nekakvu osvetu generirala je baš suprotno. "Ogromna inspiracija za budućnost države, naroda, mladih ljudi, ogromna inspiracija o svjesnosti koliko je važno imati svoju državu i koliko je Hrvatska teško stečena i krvlju plaćena", dodao je.

"Danas, iz Vukovara, iz ovakvog velikog broja ljudi koji su ovdje došli, koji bez politizacije, s pijetetom i poštovanjem, ovdje dolaze dati počast, trebamo vidjeti i učiti i zajedništvom i kohezijom koju ovdje danas stvaramo trebamo razmišljati politički i na svaki drugi način i boriti se za budućnost Hrvatske", poručio je ministar.

"Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike..."

Prisjećajući se svog ratnog puta, Anušić je kazao da je zahvaljujući Vukovaru i vukovarskim braniteljima cijela Hrvatska dobila dovoljno vremena da se naoruža, organizira, formira sustave zapovijedanja, dobije saveznike u Europi i svijetu i obrani se.

"Vukovar je zaustavio jugoslavensku armiju i srpske dragovoljce, četnike, da nije bilo Vukovara, puno više bi bilo teritorija koje bi srpska vojska osvojila i mislim da bismo bili i u puno goroj političkoj situaciji", istaknuo je Anušić dodavši kako je Vukovar mjesto kamo se svi trebamo doći pokloniti.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.