Ljubi Jurčiću hakirali kreditnu karticu: Sada koristim samo pre-paid pa koliko uplatim toliko mi mogu i uzeti

ŽRTVE najpoznatije hakerske grupe Anonymus u akciji krađe sa servera Stratfora postali su i hrvatski ekonomist Ljubo Jurčić te politolog Vlatko Cvrtila.

Anonymus je prošle godine sa servera američke organizacije za prikupljanje, sažimanje i analizu globalnih informacija ukrao oko 860 imena, e-mail adresa i lozinki te preko 75 tisuća brojeva kreditnih kartica Stratforovih klijenata, među kojima su bili i Jurčićev te Cvrtilin.  

Anonymusi milijun ukradenih dolara s kartica nisu ostavili za sebe već su uplatili u dobrotvorne svrhe, a potvrde o uplatama su objavili i na internetu. Jurčića i Cvrtilu su banke obavijestile o hakiranju kartica.

Dnevno ograničenje od oko 7 tisuća eura

Ljubo Jurčić nam je ispričao kako ga je o hakiranju obavijestila banka koja mu je odmah blokirala zlatnu karticu na kojoj je dnevno ograničenje bilo oko 7 tisuća eura pa su hakeri na njemu mogli dobro zaraditi. "Ništa nisu uzeli, koliko sam primijetio", kazao je Jurčić za Index te dodao kako su mu se nakon obavijesti banke ispričali i iz Stratfora.

Podaci njegove kartice su bili na Stratforovom serveru zato što se za 120 dolara pretplatio na njihov informativni servis. "Sada ću plaćati samo s pre-paid karticom tako da ne mogu uzeti više novca nego što na nju stavim", rekao nam je Jurčić te u šali dodao kako mladi čovjek uvijek želi karticu sa što većim ograničenjem, ali da ovakve situacije pokazuju da to i nisu baš mudre želje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.