Američki ministar obrane: Već godinama pojma nemamo gdje je Bin Laden

AMERIČKI ministar obrane Robert Gates priznao je kako SAD već godinama pojma nema gdje se krije vođa al-Qaide, Osama bin Laden. Gates je u razgovoru za ABC News naveo kako posljednjih godina američkoj vladi nedostaju pouzdane informacije o kretanju Osame bin Ladena te kako bi ga, kad bi znali gdje je, odmah išli uhvatiti.

SAD tako trenutno ne može sa sigurnošću reći ni u kojoj se državi Bin Laden krije. Vjeruje se kako je čelnik najpoznatije terorističke organizacije još 2001. godine prebjegao iz Afganistana u Pakistan. Međutim, američkim obavještajnim službama uspio je prikriti sve tragove po pitanju svog kretanja posljednjih godina.

Gates je naveo i kako ne može potvrditi ni demantirati tvrdnje jednog talibana, nedavno uhićenog u Pakistanu, koji je rekao kako ima informacije o tome gdje se Bin Laden skrivao ranije ove godine.

Jones: Osama bin Laden je vjerojatno negdje u Vaziristanu

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost James Jones je pak za CNN izjavio kako se Osama bin Laden povremeno krije u Afganistanu, a povremeno u Pakistanu.

Jones je kazao kako se vođa al-Qaide vrlo vjerojatno krije u planinskom i teško prohodnom području sjevernog Vaziristana u kojem vlada bezvlašće. Jones je uvjeren kako se bin Laden nalazi povremeno s afganistanske, a povremeno s pakistanske strane granice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.