Američka verzija obitelji Todorić izgubila 11 milijardi dolara u 24 sata

Screenshot: YouTube

ČETIRI člana obitelji Walton koja posjeduje više od polovice dionica u Wal-Mart Stores Inc. (američki pandan obitelji Todorić i Konzumu) u srijedu su izgubila 11 milijardi dolara nakon urušavanja vrijednosti dionica potaknutog izvješćem o smanjenju očekivanog profita u dolazećim fiskalnim godinama.

Prema indeksu milijardera Bloomberga; Christy, Jim, Alice i Rob Walton zajedno posjeduju bogatstvo od 120 milijardi dolara, većinom temeljeno na dionicama naslijeđenima od osnivača Wal-Marta Sama Waltona.

Nasljednici trgovačkog lanca poznatog po sloganu; "Pripazite na padajuće cijene", trpe gubitke od početka godine otkad su ukupno izgubili 41 milijardu dolara.

Wal-Mart je jučer javio da bi profit u 2017. godini mogao pasti za 12 posto, što je izazvalo pad dionica od 10 posto, pa su se ona našle na najnižoj razini od svibnja 2012. godine, navodi Bloomberg.

Obitelj Walton nije jedina koja trpi kolosalne gubitke zahvaljujući globalnim deflacijskim trendovima i usporavanju ekonomija u razvoju opterećenih golemim dugovima. Meksički telekomunikacijski tajkun Carlos Slim je od početka godine zabilježio najveći individualni gubitak u iznosu od 12.5 milijardi dolara, a prati ga Warren Buffett, čiji Berkshire Hathaway Inc. ima udio u dionicama Wal-Marta, s gubitkom od 12.1 milijarde dolara.

> Goldman Sachs: Stigao je treći val financijske krize

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.