Amazon predstavio novi tablet Fire - "ubojicu iPada"



AMAZON je predstavio dugoočekivani tablet kojeg su najavljivali kao "ubojicu iPada" - Kindle Fire. Osnovna prednost Amazonovog tableta u odnosu na Appleov je cijena: Kindle Fire u Americi će koštati 199 dolara.

Ogromna je to razlika s obzirom na Appleov tablet, čija najjeftinija varijanta košta 499 dolara. Novinar Washington Timesa Hayley Tsukayama, koji je testirao Fire, ostao je impresioniran omjerom cijene i kvalitete.

Fire, koji funkcionira na Android platformi, pomalo nalikuje na BlackBerry PlayBook. Vrlo je pregledan i jednostavan za korištenje, s baterijom koja traje osam sati aktivnog rada. Surfanje internetom na Fireu vrlo je brzo zahvaljujući Amazonovom vlastitom browseru, Amazon Silk.

Fire podržava HTML 5, a za razliku od Applevoih proizvoda, ima i flash podršku. Hard disk Amazonovog tableta ima osam gigabajta prostora, i znatno je lakši (ali i manji) od iPada. Za razliku od najnovije verzije Appleovog tableta, Fire nema integriranu kameru i mikrofon.

"Je li Fire ubojica iPada? Vjerojatno ne", smatra Tsukayama, koji ističe da će Amazonov tablet možda postati najpopularniji među Android tabletima, ali male su mu šanse da će preuzeti iPadov primat na tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.