Aktivisti iz inicijative Pravda za Davida osnivaju stranku i izlaze na izbore

Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL

AKTIVISTI okupljeni oko grupe Pravda za Davida osnovat će političku stranku te će imati svoju listu za izbore za skupštinu Banje Luke, javlja Klix.ba. Izjavili su kako će nastupiti samostalno jer ne vjeruju aktualnim političarima, a možda će imati i kandidata za gradonačelnika.

"Prošlo je 600 dana, a nemamo podataka o tome što se momku desilo"

Ozren Perduv iz Pravde za Davida rekao je kako im je glavni cilj deprivatizacija institucija.

"Iscrpljeni su svi drugi mehanizmi. Dodatnom borbom na političkom frontu možemo se izboriti za jednu vrstu zaštite za obitelj Dragičević i ljude oko njih. Tko ovdje trpi posljedice? Prošlo je 600 dana, a nemamo podataka o tome što se momku desilo i tko je odgovoran”, rekao je Perduv te dodao da nema drugog izlaza.

"Bez deprivatizacije institucija nema nikakvog napretka jer to je razlog zbog kojeg se nalazimo u ovom stanju. Pojedinci su sebi dali za pravo da upravljaju policijom, tužilaštvom, medijima...", rekao je Perduv za RTVBN.

Otac ubijenog Davida neće se kandidirati na izborima dogodine

Otac ubijenog Davida Davor Dragičević neće biti na listama za opće izbore koji su sljedeće godine, no rekao je da bi se mogao kandidirati na parlamentarnim izborima 2022. godine.

Iz grupe Pravda za Davida ponovili su kako ih ne zanimaju funkcije, već stvarne promjene.

"Došlo je vrijeme da mi njih na pošten način, ako bude moguće, izbacimo prije svega iz lokalne skupštine", rekao je Perduv.

Sociolozi smatraju da će im biti izuzetno teško da se izbore jer su godinama iste stranke na vlasti, no previđaju da postoji prostor za njihovo djelovanje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.