Ako Samodol govori istinu, Tomašević je lagao o Bajakićevoj sestri

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

TOMISLAV TOMAŠEVIĆ tvrdi da ne zna tko je Ljubica Čaklović, sestra Ratka Bajakića, gradonačelnikova ekonomskog stručnjaka i čovjeka koji je postavljen u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga.

U nedavnom raskolu Uprave Zagrebačkog holdinga smijenjeni su šef Uprave Nikola Vuković te njen član Ante Samodol, svega nakon tri i pol mjeseca nakon što ih je sam Tomašević tamo postavio. 

Samodol: TT ju je predstavio kao osobu od povjerenja

Samodol je jučer teško optužio Tomaševića i Bajakića, detaljno je opisao što se događalo od dana imenovanja do dana smjene.

Napisao je da je javna bilježnica Ljubica Čaklović od strane Tomaševića predstavljena kao Bajakićeva sestra i osoba od povjerenja. Ona je ovjerila ugovore i to naplatila Zagrebačkom holdingu, iako je njen brat u Nadzornom odboru te iste tvrtke.

"Poslani su na čekanje na kavu. Pozvani su tek iza 21h nakon svih pitanja, simuliranih situacija, uvjeravanja od strane TT osobno da ćemo u upravljanju imati odriješene ruke te inzistiranja Vukovića da dolazimo jedino u paketu. Tako su se iza 21h pridružili Ratko Bajakić i Suzana Brenko te javna bilježnica gospođa Čaklović. TT ju je predstavio kao Bajakićevu sestru i osobu od povjerenja! Baš tako", napisao je Samodol jučer u svom tekstu u kojem iznosi teške optužbe na račun zagrebačkog gradonačelnika.

Tomašević ranije rekao da uopće nije znao za Bajakićevu sestru

No kada je u medije dospjelo to da je Čaklović potpisala imenovanje svoga brata u Holding, Tomašević je ustvrdio da za "nju uopće nije znao". Isto je tada tvrdila i Sandra Benčić.

No, ako je vjerovati Samodolu, Čaklović je od samog početka bila osoba od povjerenja Tomaševića i Benčić. Isto tako, Benčić je nedavno kazala da ne zna ništa o okolnostima raskola u Holdingu, ali prema Samodolovim navodima, i ona je bila uključena u "mirovna pregovaranja" s Vukovićevm, Samodolom, ali i Darijom Juričanom.

Tomašević nikada nije u javnosti govorio o Čaklović, ali je iz njegova ureda, kada se saznalo da je Čaklović Bajakićeva sestra, poručeno da je tako odlučeno jer im je trebala osoba od povjerenja. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.