Zamrznuo braniteljsku mirovinu, bureke prodaje za 5 kn: "Mlad sam da bih čekao poštara, raditi se mora"

Foto: Shutterstock

IMA veterana koji su sposobni za rad, a ne sjede kod kuće i ne čekaju poštara da im donese pripadajuću mirovinu. Jedan od takvih je i Osječanin Anto Oršulić, koji je otvorio fast food u Pejačevićevoj 2 i spustio cijene kako bi se uspješno borio s konkurencijom, piše Glas Slavonije.

Bureke smatra preskupima, svoje prodaje za pet kuna

Tako sada iskusni pekar koji je donedavno pekarske proizvode radio za druge odlučio je sam postati poduzetnik, pa sada svoje velike bureke prodaje za tek pet kuna. Za tako nisku cijenu odlučio se zato jer smatra kako su cijene bureka u drugim pekarnicama jednostavno neopravdano visoke.

"Odlučio sam krenuti s nižom cijenom u samom središtu grada, a cilj mi je zaraditi plaću za sebe i dva prodavača. Ne očekujem da ću na bureku zaraditi za Ferrari, ali za sada dobro ide i ja sam zadovoljan. Radimo od 7 do 21 sat, a nudimo pizze, hot-dog, burek, čak i neka zanimljiva punjenja, imamo već i redovitih kupaca. Čudi me visoka cijena bureka drugdje jer izrada nije toliko skupa, ali i kruh je danas nerealno skup", rekao je 41-godišnji Oršolić.



Ručno razvlači i mota pite

Pekarstvom se bavi cijeli život, a u svojem fast foodu Opa klopa strojem se koristi samo kako bi umijesio tijesto, a sve ostalo radi svojim rukama. Pite ručno razvlači i mota, radi manje količine pa je hrana tako uvijek topla i svježa.

U svoj je biznis uklopio i malo kreativnosti, pa sada nudi i pizza burek i burek punjen čokoladom te krumpirom. U ponudu planira ubaciti i sendviče te takozvane langošice. Najskuplji proizvod u fast foodu je pizza burek, koji košta šest kuna a težak je 250 grama.

"Mlad sam da bih čekao poštara, mirovina je mala, a nikada nisam volio sjediti"

Zanimljivo je da je u vrijeme gospodarske krize Oršolić zamrznuo svoju braniteljsku mirovinu i odlučio se na rad.

"Mlad sam da bih čekao poštara, mirovina je mala, a nikada nisam volio sjediti. Od nečega se mora živjeti, tako da sam mirovinu zamrznuo i otvorio svoj posao. Radno je vrijeme takvo kakvo jest, nekada sam tu cijeli dan, ali ne žalim se, rekao je vrijedni Oršolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.