Zadarskom gradskom vijećniku u vrt ubacili dvije eksplozivne naprave

Foto i video: Zdnews.hr

NEPOZNATA osoba je u ponedjeljak ili tijekom noći  s ponedjeljka na utorak ubacila dvije eksplozivne naprave u vrt zadarskog gradskog vijećnika Akcije Mladih, Marka Pupića Bakrača.

Pupić Bakrač je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća izbačen nakon više od 6 i pol sati stajanja za govornicom. Pupića je odvela policija, a nije se htio maknuti s govornice, jer mu tada u dnevni red nije uvršten prijedlog za preimenovanje Široke ulice u Kalelargu.

Za Radio Zadar HRT-a Pupić Bakrač je rekao da jedna "naprava" nalikuje na ručnu bombu, a druga na neku vrstu mine, te da su vjerojatno tijekom noći bombe ubačene u dvorište, ali da nisu eksplodirale.



"Pa vjerojatno svi u gradu Zadru znaju koji je razlog i zašto se ovo dogodilo. Vjerojatno je ovo neka vrsta upozorenja, a ja sam sada vrlo ljut i nisam potpuno uračunljiv", izjavio je Pupić Bakrač dodajući kako na to upozorenje može samo dati svoje upozorenje.

"Ako ikome od mojih članova obitelji padne iti jedna vlas s glave, odgovornima ću smatrati gradonačelnika Božidara Kalmetu, Zdenka Zrilića i Renu Sinovčića," rekao je vijećnik novinarima okupljenima ispred njegove kuće, prenosi portal zdnews.hr

Sinovčić: Optužbe Pupića Bakrača neutemeljene

Na optužbe zadarskog vijećnika Marka Pupića Bakrača, koji je, pošto su jutros u dvorištu njegove obiteljske kuće pronađene dvije eksplozivne naprave, rekao da je to shvatio kao svojevrsno upozorenje, reagirao je jedan od prozvanih, nezavisni vijećnik Reno Sinovčić, ocjenjujući optužbe neutemeljenima.

Sinovčić je rekao da su optužbe Pupić Bakrača neutemeljene, a ne isključuje ni da je sam sebi postavio bombe da bi ispao žrtva.

"A ako je to netko njemu postavio, onda to oštro osuđujem i institucije moraju pronaći te budale i trebaju istražiti je li to netko stavio i ozbiljno mu zaprijetio, ali moguće je da je Marko to sam sebi stavio da se prikaže kao žrtva", rekao je Sinovčić.


Sinovčić je ocijenio kako je riječ o ozbiljnim prijetnjama koje ne treba zanemariti.

"Marko ima djecu. Ako netko tamo stavi bombu, nije stavio bombu samo njemu, već i njegovoj djeci. Ako netko za svoja djela mora ispaštati, onda to nikako ne treba biti obitelj i djeca", rekao je Sinovčić, dodajući kako i on sam ima djecu.

"Ako netko ima nešto protiv mene, neka puca u mene. Zašto da djeca ispaštaju? Jednako to vrijedi i za Marka. Oštro to osuđujem", rekao je Sinovčić.

Javne izjave iz policije nisu htjeli komentirati. "Politika nije posao policije", izjavio je glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan, koji je rekao da će istražiti sve pojedinosti tog slučaja te je potvrdio jutrošnji događaj.

"Jutros je zaprimljena dojava 46-godišnjaka iz Zadra da je u svojem dvorištu u Ulici Josipa Kosara pronašao dvije neeksplodirane eksplozivne naprave. Onamo su upućeni policajci, koji su potvrdili dojavu, a u tijeku je kriminalističko istraživanje", rekao je Žodan.

Kalmeta osudio bacanje bombi u dvorište vijećnika Pupića Bakrača

Nakon što su jutros u dvorištu obiteljske kuće zadarskoga gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača pronađene dvije neaktivirane bombe, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u priopćenju je najoštrije osudio taj čin.

"Najoštrije osuđujem taj čin. Vjerujem da će policija u najkraćem mogućem roku rasvijetliti ovaj slučaj i otkriti počinitelja. Zadar je miran grad i želim da takav i ostane. Sigurnost građana je najvažnija", stoji u priopćenju gradonačelnika Kalmete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.