Vlahušić zatražio pojedinosti o obrazovanju Frankovića

Foto: Hina

KANDIDAT za dubrovačkoga gradonačelnika Andro Vlahušić (HNS) rekao je u ponedjeljak kako je predstojniku ureda Državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldi Pušiću poslao otvoreno pismo u kojemu od njega traži da sazove sjednicu Gradskog vijeća 31. ožujka, a od ministra Siniše Hajdaša Dončića zatražio je pojedinosti o izobrazbi i zaposlenju svojeg protukandidata Mate Frankovića (HDZ).

Vlahušić je na konferenciji za novinare o proračunu Dubrovnika za 2015. godinu istaknuo kako će, ako pobijedi na izborima za gradonačelnika 22. ožujka, pred vijećnike staviti isti proračun koji je 'srušen' krajem 2014. godine, osim stavke javne garaže i 45 milijuna kuna za isplatu tog duga zbog kojega je pri HGK pokrenut arbitražni spor vrijedan više od 260 milijuna kuna.

Jusić Vlahušića nazvao otrovom

"Konačan iznos proračuna je 406,5 milijuna kuna, a ostavili smo stavke poput povećanja subvencije za studente i umirovljenike te pročistač jer ono što je dobro ne treba mijenjati", rekao je Vlahušić, koji se osvrnuo na nedavne izjave dubrovačkog skladatelja Đele Jusića koji ga je u subotu, među ostalim, nazvao "otrovom".

"Đelo Jusić je još samo jedan umjetnik koji je pročitao što su mu napisali u HDZ-u", ustvrdio je Vlahušić.

Na konferenciji za novinare kandidat za dubrovačkoga gradonačelnika Andro Vlahušić dao je novinarima pismo koje je koalicija HNS-SDP-HSU poslala njegovu protukandidatu Mati Frankoviću, inače direktoru ACI marine u Komolcu, predsjednici uprave ACI-ja Doris Peručić i ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću, u kojemu među ostalim traži odgovor na pitanje kako je Vlahušićev protukandidat zaposlen u ACI-ju te pojedinosti o njegovoj izobrazbi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.