Valpovo: Nakon što im je obustavljen dotok vode, građani sami otvorili ventile

Ilustracija: Freeimages

U KOMUNALNOM poduzeću "Dvorac Valpovo" doznaje se da je danas navečer pušten dotok pitke vode stanovnicima Valpova i prigradskih naselja, koji je bio prekinut popodne, odlukom dobavljača, belišćanskog poduzeća "Hidrobel".

Naime, za područje Valpova oko 15 sati isključen je dotok pitke vode na temelju odluke belišćanskog gradskog poduzeća "Hidrobel", koja obavlja isporuku vode valpovačkom komunalnom poduzeću "Dvorac Valpovo".

Neslužbeno se doznaje da je događaj posljedica prošlogodišnje odluke Gradskog vijeća Belišća o poskupljenju cijene vode, što su u Valpovu smatrali neprihvatljivim, a sve je rezultiralo sudskim postupkom i odlukom osječkog Trgovačkog suda da se cijena vode nije mogla jednostrano povisiti.

Budući da je valpovačka tvrtka vodu plaćala po starom cjeniku, u Belišću su smatrali da je nastalo dugovanje, zbog čega su nedavno zaprijetili obustavom isporuke vode. Belišćanski "Hidrobel" dotok vode prekinuo je Vaplovu danas oko 15 sati.

Građani sami otvorili ventile

No, kako se doznaje u komunalnom poduzeću "Dvorac Valpovo, oko 20,30 sati voda je puštena u cijevi, i to na inicijativu građana Valpova, koji su se samoorganizirali i otvorili glavne ventile, koji reguliraju dotok vode na gradskom području.

HDZ-ov saborski zastupnik Tomislav Ivić izjavio je večeras Hini kako je riječ o "nezabilježenom hajdučkom i razbojničkom činu", kakav se nije dogodio ni u vrijeme rata".

Upozorio je kako se višesatni prekid dotoka vode Valpovu i prigradskim naseljima dogodilo unatoč nepravomoćnoj presudi osječkog Trgovačkog suda i nedavnoj odluci valpovačkog Općinskog suda koji je belišćanskom "Hidrobelu" zabranio obustavu isporuke vode gradu Valpovu.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić (HDSSB) večeras nije odgovarao na pozive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.