Uskok od Baldasara zatražio dokumentaciju o Turističkoj palači!

Foto: Hina

"OČEKIVAO sam ovakvu situaciju s Turističkom palačom. Sjetite se Rive i polemike oko nje. Taj dio me ne smeta. No smeta me da se stvara politička klima da je Split grad slučaj. Mene se kriminalizira! Jučer mi je bio gospodin iz USKOK-a. Predali smo dokumentaciju za Turističku palaču. Sam sam sebe prijavio", kazao je danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na tiskovnoj konferenciji.

Nije Baldasar sam sebe prijavio nego je Državno odvjetništvo reagiralo čim se otkrila namještaljka

Baldasar, dakako, ne govori istinu, jer je sam sebe prijavio tek nakon što je Index raskrinkao namještaljku s natječajem za sponzora SDP-a Stipu Mađora koji se i sam nalazi pod istragom zbog izvlačenja novca iz SD Printa koji je za Baldasarovu kampanju štampao plakate, ali nije dobio ni kune, jer je direktor Mađor, sam nam je to priznao, odnos zatvorio kompenzacijom. Njegov Mađor Company trebao je naplatiti 85 tisuća kuna, a naplaćeno je svega 17 tisuća. Ostalo je velikodušno donirano.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu reagiralo je još prvog tjedna nakon saznanja Indexa o namještanju natječaja. Pozvali su na razgovor Gorana Kačunića, vlasnika F-toursa, koji je nudio skoro 10 tisuća eura više najma po mjesecu. Kačunić je dao iskaz, ali i podnio prijavu protiv odgovornih u Gradu Splitu za višemilijunsku štetu, koja bi nastala odbijanjem povoljnije ponude. Kako smo pisali prije dva dana, slučaj je preuzeo USKOK jer se radi o sumnji u počinjenje kaznenog djela iz njihove nadležnosti.

Neka žena, onako rečena...

Baldasar je danas ispred sebe isturio cijelu Komisiju za odabir najpovoljnijeg ponuđača te svoju dogradonačelnicu Aidu Batarelo koju smo pitali je li uspjela saznati koji podatak više o pobjednici natječaja za plodouživanje Turističke palače, budući da je prije tri tjedna nakon izjave da je posao dobila firma Valleus, za direktoricu Kristinu Dušu, pomoćnicu Baldasarovog donatora Stipe Mađora, rekla: "Ne znam, neka žena, mislim da sam vidjela žensko ime...

"To sam ja onako rekla novinarki u razgovoru. Provjerili smo tvrtku i Valleus ima sve potrebne uvjete za ovaj posao", gradila se Batarelo koja i dalje, kao ni gradonačelnik Baldasar, ne vidi u čemu je problem.

Start-up s promjenom vlasnika

Valleus je osnovan u veljači, svega pola godine prije raspisivanja natječaja i kao takav nije mogao imati potvrde o bonitetu kao ostali ponuđači, već godinama prisutni na tržištu.

"To je trend u svijetu, da se za posebne projekte osnivanju start-up tvrtke. Mi kao Povjerenstvo nismo dali nikome posao, to će Gradsko vijeće", kazala je Batarelo. Nažalost, 10 novinara na tiskovnoj konferenciji, mogli su postaviti po samo jedno, dakle 10 pitanja ukupno. Tako, nažalost, nismo doznali što bi Batarelo rekla na to da Mađor već sada naglašava ozbiljnu mogućnost da se vlasništvo Valleusa promijeni. Takvu varijantu predvidio je i sam tekst natječaja, što je u najmanju ruku čudno kada se sklapa posao s privatnikom na 30 godina. 

Batarelo se zabunila i oko 10 posto

Splitska dogradonačelnica zabunila se ne samo oko jedne žene, već i s 10 posto prihoda iz neto dobiti od poslovanja Valleusa. To je Batarelo bio krunski argument na predstavljanju pobjednika natječaja.

"Tih 10 posto nije bio natječajni uvjet i nije imalo veze s prihvaćanjem ponude", tvrdi sada Batarelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.