Ukinut beogradski Radio B92

Screenshot: Google maps

UKINUT je Radio B92 osnovan 1989. godine u Beogradu, a novinari zaposleni na tom mediju primili su preko mailova i telefonskih poziva obavijesti o otkazu, piše slobodnaevropa.org.

"Poštovani, do sada ste vjerojatno već upoznati s promjenama u Radiju B92. Da izbjegnemo eventualne nedoumice, te promjene podrazumijevaju i ukidanje svih autorskih emisija, uključujući i Vaše. Želim Vam sve najbolje u dalje radu", pisalo je u obavijesti.

Novinari i urednici prilično su iznenađeni obavijesti

"Mene je pozvala direktorica Ljudskih resursa da mi kaže da sam dobio otkaz. Dok smo pričali preko telefona, čuo sam da mi je stigla sms poruka. Kad smo završili razgovor, vidio sam da je to poruka iz banke u kojoj mi javljaju da mi je stigla uplata - otpremnina", rekao je novinar informativnog programa Miša Stojiljković.

Za Radio B92 pričaju da je bio simbol buntovnih Beograđana, i u političkom i u muzičkom smislu.

Kritičar Petar Janjatović tvrdi da je pobijedio profit i loš ukus

"Bitne odlike tog radije su bile autorske muzičke emisije koje su predstavljale osnovu i rock novinarstva: specijalizirano, stručno, s puno ukusa, naši kolege su godinama obavještavali publiku i odgajali nove generaacije da razumiju i dobro shvaćaju što je suština rocka i raznih drugih žanrovskih potkategorija", kazao je.

Novi je vlasnik Radija i Televizije B92 grčki poslovnjak. Zakon o radu vlasniku omogućava da mailom obavijesti djelatnike da više nisu potrebni, no pitanje je što je s dodijeljenom nacionalnom frekvencijom.

"Ne želim ništa predviđati, ali ako Radio B92 postane samo muzički radio, a takvih imamo koliko hoćete, imamo 200 radio stanica u Srbiji, vjerojatno će REM prosuđivati o tome je li nam još jedan takav radio potreban na nacionalnim frekvencijama#, rekla je članica Regulatornog elektronskog tijela Gordana Suša te dodala da je "nekome jako stalo da jedan simbol medijske slobode nestane s ove scene."

Slušatelji Radija B92 nisu ostali ravnodušni, a na društvenim su mrežama masovno iskazali svoj revolt.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.