U Osijeku se otvara Sajam izbora zanimanja

Foto: mojosijek.hr

NA TRGU Ante Starčevića u Osijeku u 10 sati svečano će biti otvoren Sajam izbora zanimanja...

Otvorenju Sajma prisustvovat će predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i predstojnik područnog ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Željko Bugarić koji nam je ukratko rekao ciljeve ovog sajma.

"To je sajam na kojem će se predstaviti srednje škole i Obrtnička komora. Cilj je da učenici osmih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji dobiju informacije o tome kakve mogućnosti imaju i da im se pomogne u izboru zanimanja. Jer je to ključan trenutak kad prelaziš iz osnovne škole u srednju. Većina njih mora izabrati svoje buduće zanimanje ili barem pravac i nekakav put kojim će krenuti", ističe Bugarić.

Istovremeno, za vrijeme održavanja sajma, u prostorijama Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, održavat će se radionice 'Moji profesionalni interesi' na kojima će stručnjaci za profesionalno usmjeravanje razgovarati s učenicima o njihovim interesima i izboru zanimanja.

"Moći će doći u naš Cisok gdje đaci mogu i proći jedan mali program, gdje daju informaciju o sebi i onda ih program, prema podacima koje daju, usmjerava i daje savjete o tome za što bi oni bili", kaže Bugarić.

Radionice se održavaju svaki puni sat od 11 do 18 sati, a adresa na koju trebate doći je Trg Ante Starčevića 3.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.