Tko se mača laća... Anonymousima podvaljen Trojanac koji im krade bankovne podatke

ČLANSTVO u haktivističkom kolektivu Anonymous sa sobom nosi i određene opasnosti, i to ne samo mogućnost da završite u zatvoru kao što se ovog tjedna dogodilo 25-orici hakera iz Španjolske i Južne Amerike.

Naime, Anonymousi su postali žrtva vlastitog oružja - hakiranja. Izgleda da je netko podvalio "Trojanca" u neke popularne Anon DDoS softwaree i na taj način krao bankovne podatke od svih koji su se koristili ovim programima, javlja Gizmodo.

Hakirano službeno oružje Anonymousa

Konkretno, riječ je o Slowlorisu, popularnom i za korištenje jednostavnom DDoS programi koji je službeno odobren od Anonymousa za izvođenje hakerskih akcija. Posebno se proširio nakon što je FBI zatvorio Megaupload, nakon čega je krenula serija masovnih osvetničkih napada.

Međutim, na listi odobrenih svakako nije i "trojanac" Zeus kojeg je netko vrlo prikladno u isto to vrijeme neprimjetno implantirao u Slowloris. A Zeus je maliciozni virus dizajniran za izvlačenje bankovnih podataka iz zaraženih sistema.

Tko se mača laća...

S obzirom na to da je Slowloris nakon rušenja Megauploada došao u širu cirkulaciju, nebrojeni korisnici su nesvjesno izložili svoje bankovne račune dok su se i sami bavili haktiviranjem.

Prevaru je prvi otkrio Symantec. "Ne samo da su pristaše Anonymousa prekršile zakon sudjelujući u DDoS napadima na brojne mete, već su se izložili riziku da im svi bankovni i email podaci budu ukradeni", poručeno je na blogu Symanteca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.