Tireli suspendirala Vukšića iz stranke: "Laburiste u provaliju vodi nesposobno rukovodstvo"

Foto: Hina

NASTAVLJA se najnovija politička sapunica i to oko suspendiranja Branka Vukšića iz Laburista. On je još jednom u Saboru iznio svoju stranu priče. Vukšić je iznio salvu optužbi na račun bivšeg predsjednika stranke Dragutina Lesara, kojem priznaje da stoji iza uspjeha Laburista, ali i da je kriv za njihov pad, koji će, kaže Vukšić stranku svesti na razinu statističke pogreške.

Optužio je v.d. predsjednice Nensi Tireli za samovolju i da nije odana programu stranke. Tu tvrdnju brani njenom podrškom Kolindi Grabar Kitarović, Svjetskoj banci i referendumu o ćirilici.

"To su razlozi koji bi svaki član, da je slučajno moja malenkost predložila da podržimo upute Svjetske banke ili referendum o ćirilici vjerojatno bi bio još jučer izbačen iz stranke."

S druge strane, Vukšić je, kaže, suspendiran suprotno pravilima.

"Nema niti jednog materijalnog dokaza zbog kojeg bi me se trebalo suspendirati. Suspendiran sam zato što sam izgovorio rečenicu koju ću danas nekoliko puta ponoviti: Da, u ovom trenutku Hrvatske laburiste u provaliju vodi nesposobno rukovodstvo" kaže Vukšić i dodaje kako logo stranke treba promijeniti iz 'Mi nismo isti-mi smo Laburisti' u 'Bratstvo i jedinstvo'. Jedinstvo zato što svi trebaju misliti jednako, a bratstvo zato što se u stranci stvari rade po rodbinskom ključu. Za to je naveo primjer Lesarovog sina koji je u stranci zaposlen.

"To što je zaposlen sin predsjednika je moj veliki grijeh, ali godinu i pol dana dana kolega Vuljanić i ja upozoravali smo predsjedništvo da sin predsjednika ne može sudjelovati na sjednicama i voditi glavnu riječ i biti svakom loncu poklopac."

Jedan član predsjedništva, otkriva Vukšić, živi u Zagrebu, a prijavljen je negdje drugdje kako ne bi plaćao prirez, zbog čega će ga prijaviti DORH-u. Također najavljuje mogućnost osnivanja novog kluba oko kojeg pregovara s nekim zastupnicima, ali nije htio otkriti kojim.

"Djelovat ću, bit ću još žešći i aktivniji. Hoće li tu biti neke kolege iz Hrvatskih laburista, ne znam."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.