"Stanite u red, ubit ću vas!": Bivši student zbog svađe s profesorima ubio sedmero mladih u Oaklandu

U KRVAVOM napadu koji se jučer dogodio na kršćanskom sveučilištu u Oaklandu poginulo je sedam osoba, dok ih je još troje ranjeno. Počinitelj je uhićen svega sat vremena nakon pucnjave, a zločin je i priznao, javlja AP.

Inače mirno katoličko sveučilište oko 10:30 sati po lokalnom vremenu pretvorilo se u poprište krvavog pohoda jednog od bivših studenata. On je, naoružan pištoljem, ušao na kampus i počeo pucati po studentima koji su u predavaonici mirno slušali predavanje.

Policija je napadača identificirala kao 43-godišnjeg One Goha, bivšeg studenta sveučilišta u Oaklandu. Povod napadu navodno je bila svađa sa službenicima kampusa, zbog koje je nedavno izbačen s jednog od predavanja.

"Stanite u red, ubit ću vas!"

Jedan od svjedoka pucnjave ispričao je policiji kako se Goh jučer po prvi puta nakon četiri mjeseca pojavio na predavanju i studentima rekao "Stanite u red, ubit ću vas". Isprva su mislili da se šali, ali su ubrzo shvatili da je ozbiljan.

Jučerašnja pucnjava najsmrtonosniji je oružani incident na američkim sveučilištima od pokolja u Virginia Tech kampusu 2007. godine. Tada je Seung Hui Cho ubio 32 i ranio još 25 osoba, a na kraju je počinio samoubojstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.