Sreća u Tribunju: Ribari građanima podijelili preko 6 tona ribe

Foto: Tris

RIBARSKI brod Povlja u Tribunju podijelio je građanima preko šest tona srdela, nakon što je došlo do problema s otkupom ulova. Naime, brod je ukupno ulovio 20 tona srdela, no s obzirom na to da ih nisu mogli prodati, preko 13 tona ribe bačeno je u more, a ostatak je podijeljen građanima, prenosi Tris.

"Radi se o problemima s otkupom ulova. O tzv. "pecaturi". Naime, u kilogramu srdela koje smo ulovili ima između 47 i 49 komada ribe, a otkupljivači traže da budu veće, da ih je u kilogramu do 43 komada. Oko pet sati ujutro plivaricom smo ulovili oko 20 tona srdela. Vidjeli smo da su neznatno manje nego što traže otkupljivači, a bilo nam je žao cjelokupan ulov baciti u more. Znamo da ima ljudi koje bi srdela obradovala za ove blagdane, pa smo je odlučili podijeliti građanima. I tako im čestitat Božić i Novu godinu. Naravno, besplatno", rekao je za Tris Augustin Gašpić, mornar s broda Povlja.

Oko 13 tona ribe ipak završilo u moru

Građani su još u jutarnjim satima putem lokalnih radijskih postaja bili pozvani da dođu i uzmu ribu. Unatoč velikom odazivu, 13 tona ribe ipak je ostalo nepodijeljeno, pa je završilo u moru.

Od sutra u podne pa sve do 14. siječnja traje lovostaj na srdele. Brod Povlja neće iskoristiti zadnji dan lova na srdele, s obzirom na to da postoje velike šanse da se ponovno pojave problemi s otkupom ulova.

Ribari u Tribunju se i inače žale na to da otkupljivači pogoduju velikim ribarskim tvrtkama te da se odbijanjem otkupa ulova planski napada manje ribare, javlja Tris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.