Srakić: Neka političari donose zakone u skladi s naravnim zakonom

Foto: Vlado Kos / Cropix

ČESTITAVŠI Božić svim vjernicima, ali i nevjernicima, đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić na misi polnoćki rekao je da je Božić velika radost i da je ta nova vijest potrebna cijelom svijetu koji iz dana u dan gleda i sluša vijesti o ratovima, nasilju i nepravdama.

Srakić se posebno sjetio bolesnih, osamljenih, starih, očajnih, onih koji nose križ nezaposlenosti i onih koji strepe nad svojim radnim mjestom, mladih koji ne mogu naći posao.

"Božić je potreban i društvu koje luta u moralnim bespućima suvremenih ideologija", kazao je nadbiskup Srakić uz konstataciju da je Božić prijateljski svima, a naposlije siromašnima.

"Želimo da se Isus rodi tamo gdje postoje nepravde bilo koje vrste", poručio je Srakić i dodao:

"Isus se želi roditi tamo gdje narod još uvijek hodi u tmini, gdje tmina onemogućava ispravan hod i otvoren i konstruktivan dijalog, a zbog tih tmina čovjek gubi orijentaciju ljudskih i kršćanskih vrijednosti", rekao je nadbiskup zavapivši dobrom Isusu da dođe i u ovu našu zemlju.

"Neka dođe u Sabor, održi ondje govor u svome stilu i podsjeti političare da donose zakone u skladu s naravnim zakonom koji se temelji na čovjeku od Boga stvorenome, koji jamče njegovo dostojanstvo", poručio je Srakić s oltara.

Nadbiskup Srakić podsjetio je na svetost života, na zapovijed 'Ne ukradi' koja zaštićuje siromaha, slaboga i nezaštićenoga.

"Pouči one koji su odgovorni za našu djecu i mlade obitelji što da im pruže odgoj koji će ih spremati za čestite očeve i majke, građane i vjernike"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.