Soros prodao gotovo čitav udjel u Alibabi

Screenshot: YouTube/Bloomberg

FOND američkog milijardera Georgea Sorosa je prodao gotovo čitav udio u kineskoj Alibaba grupi čiji se poslovanje temelji na e-trgovini.

Prema izvješću predanom američkim regulatorima, Sorosev fond je zaključno s 30. lipnjem prodao 60,000 dionica Alibabe ukupne vrijednosti 4.88 milijuna dolara, javlja AFP.

New York Times je ranije javio da sve veći broj fondova odustaje od svojih uloga u tvrtki, uključujući Tiger Global Management koji je prodao 6.7 milijuna dionica i Viking Global Investors čiji je ulog smanjen za 902,981 dionicu.

Dionice Alibabe su dosegle rekordne visine u studenom prošle godine, dva mjeseca nakon inicijalne javne ponude na Wall Streetu, ali su u međuvremenu izgubile 37 posto vrijednosti.

Egzodus je krenuo nakon objave poslovnih rezultata za drugi kvartal ove godine u kojima je vidljivo usporavanje prodaje u skladu s generalnim kretanjima na kineskom tržištu.

Alibabu je osnovao poduzetnik Jack Ma 1999. godine i brzo je pretvorio u najveću e-trgovinu u Kini. Za razliku od Amazona, tvrtka ne proizvodi vlastite uređaje i njeno se poslovanje temelji isključivo na internet trgovini zbog čega je Ma najavio širenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.