Službu hrvatskog muftije preuzeo Aziz Hasanović

SLUŽBU hrvatskog muftije danas je i službeno preuzeo Aziz Hasanović koji je na toj dužnosti zamijenio Šefka Omerbašića.Novi, ukupno treći hrvatski muftija, istaknuo je svoje planove i ciljeve u radu: "Posebna pozornost na rad s mladima i ženama, javnost i transparentnost u radu putem ureda za informiranje i izdavaštvo. Poticanje dijaloga i ostvarivanje što većih kontakata s predstavnicima vjerske i društvene zajednice", istaknuo je Hasanović.

Plan novoga muftije je otvaranje islamske zajednice prema mladima. "Mora se ponuditi rješenje omladini kako bi mogla živjeti vjeru i ići u korak s vremenom" poručio je uoči preuzimanja dužnosti novi muftija. Osim dovršetka islamskog centra u Rijeci, Hasanović planira otvaranje još nekoliko centara u Hrvatskoj. Hasanović je kazao i kako namjerava nastaviti "utabanim stazama" svog prethodnika Omerbašića, kojem je bio bliski suradnik dugi niz godina. Posebnu će pozornost, rekao je, posvetiti odnosima s Islamskom zajednicom Bosne i Hercegovine.

Poslijepodne će u Islamskom centru biti organiziran svečani inauguracijski prijem na kojem će prisustvovati i predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović te ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Predsjednik Josipović je, inače, danas prilikom posjeta Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji u Zagrebu ostao zarobljen u liftu. Akcija "spašavanja" na Svetom Duhu trajala je pola sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.