Slijedi teška noć u Slavonskom Brodu: Popusti li nasip, pola grada bit će poplavljeno!

Foto: Marko Bašić

VIŠE tisuća Brođana svih generacija uz podršku vojske, civilne zaštite, komunalnih tvrtki i večeras nastavlja gradnju zečjih nasipa, a dobra je vijest što mjerne postaje Hrvatskih voda bilježe znatno usporavanje rasta Save kod Slavonskog Broda. Prošle noći Sava je rasla desetak centimetara svakih sat vremena, a večeras je rast usporio na jedan centimetar na sat.

"Ovako usporavanje rasta vodostaja u Slavonskom Brodu je nastupilo prvi put u nekoliko dana. Očekujemo da više neće rasti, dobra je prognoza i bosanske rijeke su u padu, pa ne očekujemo da će više rasti. Slavonski Šamac generalno ipak pada, nakon toga očekujemo stagnaciju. Sad nas čeka dugotrajno opadanje vodostaja", rekao je večeras Vladimir Šunjerga, zamjenik voditelja stožera obrane od poplava Hrvatskih voda u Brodsko-posavskoj županiji.

"Slavonski Brod spreman za noć, građani su se cjelodnevnim radom potrudili da to tako bude. Izgradili smo nasipe i napravili rezerve, kritično je na 3 mjesta, ali sve drži. Sad je vojska preuzela ali premalo ih je pa će i građani ostati", kazao je Indexu jedan čitatelj.

No, popusti li brana pola grada bit će poplavljeno.



"Veliki broj ljudi je ovdje u Slavonskom Brodu, posebno mladih, i ne samo ovdje. Noćas je u Županji 200 maturanata nakon norijade otišlo slagati vreće s pjeskom. Veliko slavonsko srce pokazalo je da u teškim situacijama kuca jedinstveno", rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina večeras tijekom obilaska nasipa u Slavonskom Brodu gdje su mnogi već 48 sati na nogama

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.