Sjeverna Koreja opet provocira: Ispalila projektil kratkog dometa

Foto: Hina

SJEVERNA Koreja testirala je još jedan projektil kratkog dometa koji je završio u moru, a ovo je 15. put ove godine da je Pjongjang testirao svoje raketno oružje, objavila je u nedjelju južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Glavni stožer južnokorejske vojske je priopćio da je Sjeverna Koreja "u Japansko more ispalila raketni projektil kratkog dometa". Radi se o balističkom projektilu dometa do 500 kilometara koji je lansiran s Cap Jangsana u obalnom području zapadnog dijela Sjeverne Koreje, nedaleko od linije razdvajanja dviju država.

Pjongjang ovaj put nije uoči lansiranja projektila izdao zabranu letova i plovidbe u tom području. Japanski premijer Shinzo Abe izrazio je "žestoko negodovanje" zbog postupka Sjeverne Koreje.

"Moramo sve učiniti da Sjeverna Koreja shvati da razvoj nuklearnog programa i balističkih projektila ne idu zajedno s gospodarskim razvojem", kazao je Abe, trenutno u posjetu Meksiku.

Vijeće sigurnosti UN-a donijelo je nekoliko rezolucija kojima se Sjevernoj Koreji zabranjuje testiranje raketa korištenjem tehnologije balističkih projektila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.