Sarkozy u strahu za vlastiti život: Od države zatražio deset osobnih tjelohranitelja

ZAŠTITA donedavnog francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i njegove obitelji mogla bi francuske porezne obveznike stajati više od 700.000 eura, budući da je bivši predsjednik od države zatražio čak deset policajaca za svoju zaštitu.

Sarkozy nije jedini bivši francuski lider koji uživa zaštitu tjelohranitelja. Prema francuskom zakonu, svi bivši predsjednici, kao i premijeri i ministri unutarnjih poslova, imaju pravo na doživotnu zaštitu. Ipak, ono po čemu se Sarkozy razlikuje od svojih kolega jest činjenica da jedini traži tako velik broj tjelohranitelja. Većina bivših dužnosnika ima svega dvojicu ili trojicu.

Cijena jednog tjelohranitelja zaduženog za fizičku zaštitu dužnosnika iznosi 72.000 eura godišnje, tako da bi zaštita obitelji Sarkozy državu mogla koštati i do 720.000 eura.

Od izvora bliskih predsjedniku doznaje se kako se ne radi o njegovom hiru, već ozbiljnoj zabrinutosti za svoju sigurnost, kao i sigurnost svoje obitelji. Naime, bivši je predsjednik već u nekoliko navrata bio metom napada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.