Sapunica u obitelji Mandela: Tko je otac praunuka Nelsona Mandele?

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANDLA Mandela optužio je vlastitog brata Mbusu da je napravio sina njegovoj bivšoj ženi, prenosi Reuters.

Nakon što je s cijelom obitelji zaratio oko posmrtnih ostataka sinova velikog Nelsona Mandele, unuk borca protiv Apartheida nastavlja sramotiti slavno prezime novim optužbama na račun pripadnika vlastite obitelji.

"Mbuso je napravio dijete mojoj ženi", izjavio je Mandla u selu Mvezo (700 km od Johannesburga) gdje je rođen kritično bolesni Nelson Mandela. Dok se najveći afrički simbol borbe za ljudska prava bori za život, njegova obitelj nalazi se u pravom ratu. Izjava Mandelina unuka prikazana je u izravnom televizijskom prijenosu pa je cijela Južna Afrika ostala šokirana izjavom Mandle o porijeklu svojeg sina Zanethembe. Nije potrebno podsjećati koliku slavu i važnost uživa obitelj Mandela u najbogatijoj afričkoj državi.

"To su činjenice. Možete to provjeriti, jednostavno napravite potrebne testove." odlučan je Mandla u svojim tvrdnjama dok brat Mbuso odbacuje optužbe.

Inače, mediji u Južnoafričkoj Republici nazvali su cijeli slučaj "Mandela vs. Mandela" naglašavajući ironiju da se u danima kada se cijeli svijet klanja velikom životu Nelsona Mandele njegovi unuci neprestano svađaju te tako pažnju skreću na krivu stranu. Podjele unutar obitelji Mandela u potpunoj su suprotnosti s integracijskom politikom koja je istu obitelj proslavila. No, čini se da je borba za Mandelino nasljeđe jača od poštovanja prema veličini lika i djela vlastitog djeda.    

Vlada JAR-a potvrdila je da je Nelson Mandela stabilno, no i dalje kritično.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.