SDP-ov zastupnik protiv Milanovićeve politike: "Možemo puno bolje, stranku treba reformirati"

Foto: FAH

GVOZDEN FLEGO, saborski zastupnik SDP-a, poslao je Zoranu Milanoviću i predsjedništvu stranke manifest u kojem tvrdi da je SDP-u potreban politički zaokret. Manifest je, kaže Flego u razgovoru za HRT, stranačkim šefovima dostavljen još u ožujku ove godine, ali do sada nije bilo nikakvih reakcija.

"Uputio sam manifest jer mi se činilo da bi trebalo početi s osuvremenjivanjem programa stranke. Napravio sam manifest kao početnu točku za raspravu. U njemu govorim o sedam poglavlja - gospodarstvo, politika, socijalna politika, međunarodno odnosi... Smatram da su to ključne teme o kojima treba raspravljati i zacrtati novi program", kaže Flego.

Pojedini tiskani mediji su Flegin manifest okarakterizirali kao "ustanak protiv Milanovića". Sam Flego dokument koji je poslao predsjedništvu SDP-a ne vidi kao pokušaj unutarstranačkog udara.

"Smatram da SDP može puno bolje i puno više nego što je do sada bio slučaj i da je bilo potrebno otpočeti rad na novom programu. Smatrao sam, možda i naivno, da bi taj novi program mogao drugačije tretirati izbornu kampanju", kaže Flego.

Dodaje da je upravo poglavljima politike i gospodarstva u svom manifestu posvetio najviše prostora, što uključuje i novi izborni program, kao i prijedlog reforme državnih službi. No, o detaljima manifesta Flego za sada ne želi javno govoriti.

"Smatram da je to interni dokument i ne bih volio da u javnosti otpočinjemo raspravu koja još nije započela u stranci", kaže Flego.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.