Roditelji ubijene Reeve bijesni nakon presude Pistoriusu: "Ovo nije pravda"

Foto: FAH

RODITELJI Reeve Steenkamp nakon presude Oscaru Pistoriusu u petak bijesno su prosvjedovali.

"Ovo nije pravda. Ova presuda nije pravda za Reevu, samo želim istinu", rekla je Reevina majka za NBC News.

Obitelj Steenkamp kritizirala je južnoafričku sutkinju Thokozile Masipu zbog, po njima, preblage presude.

June Steenkamp: Ne vjerujem da se radilo o nezgodi

"Umrla je užasnom, bolnom i groznom smrću. Upucao ju je kroz vrata i ne mogu vjerovati da je to bila nezgoda", rekla je June Steenkamp, majka ubijene.

Oscar Pistorius mora se vratiti na sud 13. listopada kako bi mu bila izrečena kazna, koja za ubojstvo iz nehaja iznosi do 15 godina zatvora.

"Zbilja me ne zanima što će se dogoditi Oscaru. To neće promijeniti činjenicu da se moja kćer neće vratiti. On i dalje živi i diše, a nje nema", rekla je gospođa Steenkamp NBC Newsu.

Obitelj u periodu žalovanja

Jacqui Mofokeng, glasnogovornica Ženske lige Afričkog nacionalnog kongresa, rekla je kako je Reevina obitelj "u procesu žalovanja", i kako trenutačno proživljava "jako intenzivne emocije". Istaknula je kako su "neki članovi obitelji plakali za vrijeme isticanja presude", prenosi The Guardian.

Tužiteljstvo: Čekamo kraj procesa

Iz Nacionalnog državnog tužiteljstva naglasili su da poštuju odluku suda, no naveli su i kako im je žao što nisu mogli osigurati presudu za ubojstvo s predumišljajem.

"Nacionalno državno tužiteljstvo (NPA) će čekati dok se proces ne zaključi, a onda ćemo, po potrebi, poduzeti daljnje pravne korake", poručili su iz NPA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.