Radnici "Solin-brodogradnje" nisu dobili 11 plaća

Foto: Index

SINDIKAT metalaca smatra da treba proglasiti likvidaciju vranjičke "Solin-brodogradnje", u vlasništvu R.L.E. obrta, zato što pedesetorici radnika nije isplaćeno 11 plaća, rekao je u srijedu sindikalni povjerenik za Dalmaciju Joško Franić na konferenciji za novinare u Splitu.

Franić je, kako bi se riješio problem toga remontnog brodogradilišta, koje, rekao je, ima mogućnosti za poslove ali ih ne može ugovarati, pozvao institucije da pomognu u pokretanju sudske nagodbe između države i vlasnika brodogradilišta. Sindikalni povjerenik zatražio je od ministra financija Borisa Lalovca da hitno sazove sastanak s predstavnicima vlasnika tvrtke na kojemu bi bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

"Rješenje problema je čvrsto vezano s rješenjem problema tvrtke R.L.E. Mirka Rapića. Njegova tvrtka ima pravomoćnu presudu protiv Hrvatske pa mi nije jasno zašto država ne reagira i ne pokuša to riješiti sudskom nagodbom", istaknuo je Franić.

Sin vlasnika R.L.E. obrta i remontnog brodogradilišta Marko Rapić rekao je na toj konferenciji za novinare da su čekali kraj svih sudskih postupaka i od države traže da postupi po presudama i po zakonu. Imamo pravomoćnu sudsku presudu u kojoj stoji da su podmirene obveze državi i dobavljačima, ali smo voljni platiti svoje eventualne dugove državi, čak i one koji su otišli u zastaru, rekao je Rapić.

Ustvrdio je kako Porezna uprava odbija utvrditi koliki su ti dugovi i da odbija postupiti prema sudskoj presudi. "Mislim da na taj način prikriva nezakonite radnje svojih djelatnika. Porezna uprava nad nama provodi teror pokušavajući nacionalizirati naše", ustvrdio je Rapić i dodao kako je vlasnicima u interesu da se poslovanje nastavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.