Pusić: Počasni konzuli su važni za gospodarstvo

Foto: Neja Markičević/Cropix

PRVA potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić otvorila je Prvu konferenciju hrvatskih počasnih konzula.

Ovo je prvi sastanak počasnih konzula Hrvatske u Zagrebu. Mreža konzula je velika; ima više od 90 ljudi, a na Konferenciju je došlo njih 60-70. To su ugledni ljudi, državljani zemalja u kojima su hrvatski počasni konzuli, naglasila je Pusić. Dodaje da njihova zadaća promovirati gospodarske interese Hrvatske.

"Zapravo je neobično važno da znaju koji su ciljevi hrvatske vanjske politike i gospodarske aspekte tih ciljeva s obzirom na funkciju počasnih konzula", rekla je potpredsjednica Vlade. Naglašava da je važno uključiti počasne konzule u posao, ali da su ovakva okupljanja bitna da se vidi tko su sve konzuli.

"Ima nekih za koje nikad nismo ni čuli ni vidjeli ijedan rezultat. Važno je vidjeti tko su ti ljudi, što oni rade, tko može još raditi taj posao, gdje bi eventualno bilo dobro pronaći nekog novog. To je potencijalno važna mreža koja Hrvatsku ništa ne košta", zaključila je Pusić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.