Pusić: Ne radimo za rejting nego za dugoročne interese Hrvatske i njezinih građana

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić komentirala je u razgovoru za Media servis pad podrške građana. "Pad rejtinga Vlade je očekivan jer smo, nakon niza godina samo pričanja, povukli važne poteze. Mi ne radimo za rejting nego za dugoročne interese zemlje", rekla je Pusić.

"Prva godina je uvijek takva u kojoj se moraju povući svi potezi sa spremnošću kao da će se izgubiti izbori, a sljedeće godine su one u kojima moraju onda nastupiti opipljivi i vidljivi rezultati tih poteza", objasnile je Pusić

Komentirala je i visoku ocjenu koju je dobila vanjska politika. "To mi je drago i to je dobro, ali nije nelogično jer se vanjskopolitički potezi vide puno brže. U vanjskoj politici odmah se vidi idu li stvari u dobnrom smjeru ili ne", objašnjava Pusić.

"Recimo sama činjenica da smo u manje od tri mjeseca dobili bilateralni susret s američkom državnom tajnicom ili glavnim tajnikom NATO-a ukazuje da u najmanju ruku imamo mogućnosti nešto napraviti da nas se gleda kao potencijalne ozbiljne partnere", nabrojala je Pusić.

"Hoćemo li se pokazati tome dorasli i sposobni, to će se vidjeti u drugoj rundi", zaključila je Pusić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.