Pronađen kupac za Željezaru Sisak?

VIJEST da je CMC pronašao kupca za Željezaru brzo se proširila Siskom i donijela nadu danas bivšim, a sutra možda ponovno radnicima sisačke Željezare.

Neslužbeno se govori o tri ozbiljne ponude. Uz već poznatu ponudu zagrebačke tvrtke CIOS u vlasništvu poduzetnika Petra Pripuza i talijanskog ABS-a, očekuje se da bi ponudu za preuzimanje mogla podnijeti i slovačka Podbrezova, koja je već jednom pokušala kupiti željezaru u Sisku.

Talijani u Sisak dolaze u četvrtak, otkriva sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel. "U četvrtak imam sastanak s Talijanima. Oni su izrazili želju da se nađemo i razgovaramo iako županija nema direktne ingerencije, ali to sve utječe na gospodarstvo. Imamo tri ozbiljne ponude, a ono što me posebno veseli i potvrđuje da CMC ima prave kupce je njihova obavijest da i dalje žele preuzeti distribuciju električne energije i plina", rekla je Lovrić.

A plin je u južnu industrijsku zonu stigao jučer, što je obradovalo 27 tvrtki koje su nastavile svoje poslovanje i na taj način sačuvano je 700-tinjak radnih mjesta. Nastavak proizvodnje, odnosno novi kupac sisačke Željezare bit će poznat najkasnije za dva mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.