Prihvaćena predstečajna EPH: Hanžeković od Pavića preuzima Jutarnji?

Foto: Index

NA DANAŠNJEM ročištu za Predstečajnu nagodbu Europapress Holdinga  (EPH) svi nazočni potpisali su pristanak na plan, što znači da je na Trgovačkom sudu sada i potvrđena predstečajna nagodba za EPH.

Sada preostaje vidjeti hoće li biti uložene žalbe, kako bi rješenje Trgovačkog suda moglo postati pravomoćno. Predstečajna nagodba podrazumijeva da će Hypo banka preuzeti 90 posto vlasništva nad tom tvrtkom. Banka se već prije oglasila kako nemaju namjeru baviti se novinarstvom već će je predati novom vlasniku. Prema svemu sudeći to je odvjetnik Marijan Hanžeković.

Hanžeković: Čekamo pravomoćnu odluku

Sa zaključenjem predstečajne nagodbe Hanžeković je na najboljem putu da potpuno istisne Ninoslava Pavića te preuzme ovu medijsku kuću.

"Ne želim za sada davati nikakve najave. Čekamo pravomoćnost rješenja Trgovačkog suda. Nakon toga mora se sazvati Skupština EPH, koja će odlučiti o smanjenju Temeljnog kapitala te pretvaranja potraživanja Hypo banke  u vlasnički udjel Ta potraživanja ću ja podmiriti. Tada možemo reći da će posao biti završen", rekao je Hanžeković nakon današnjeg ročišta dodajući kako ipak očekuje da bi mogla biti uložena žalba.

Prema "optimističnoj" varijanti Skupština EPH mogla bi se održati u ranu jesen.

Prema predstečajnoj nagodbi novi vlasnici moraju namiriti i Zagrebačku banku, koja traži 120 milijuna; Raiffeisen banku s 25 milijuna, HABOR s 9 i Agrokor s 18 milijuna kuna. Ukupni dug po kreditima iznosi 429 milijuna kuna. Dug Hypo banke je pretvoren u vlasništvo, dok su ostale banke reprogramirale svoj dug.

Zatraženo izuzeće sutkinje

Jedan od vjerovnika Hrvoje Šimić zatražio je izuzeće sutkinje u ovom slučaju, a Šimić predstavlja dio vjerovnika kojima je osporena tražbina u predstečajnom postupku.

"Još u svibnju zatražili smo poništenje postupka predstečajne nagodbe za EPH, no sutkinja nije u razumom roku donijela nikakvo riješenje. Zbog toga, jer nam je ugroženo ustavno pravo jer nemamo ravnopravan tretman zatražili smo izuzeće jer smatramo da je postupila pristrano", rekao je Šimić dodajući da ne želi rušiti nagodbu već želi da sve bude u zakonskim okvirima.

O Šimićevom zahtjevu odlučit će predsjednik Trgovačkog suda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.