Presedan u Dubrovniku: Županijski sud zabranio štrajk radnicima Libertasa!



ZAPOSLENICI Javnog gradskog prijevoza Libertasa sutra neće moći štrajkati! Naime, tako je presudio sudac Županijskog suda u Dubrovniku Srđan Kuzmanić, proglasivši štrajk neosnovanim, piše lokalni portal Dubrovnikpress.hr.

Nisu dali listu poslova!?

Naime, sudac je presudio u korist Uprave Libertasa jer kako je obrazložio u presudi, sindikat nije ispunio sve zakonske propise, odnosno direktoru Libertasa Đuri Deranji nije dostavljen popis poslova koji se moraju obavljati za vrijeme trajanja štrajka.

Podsjetimo, direktor Libertasa naprasno je prekinuo pregovore za novi kolektivni ugovor za radnike Javnog gradskog prijevoza. Razdor je nastao u trenutku kada su zaposlenici u novom kolektivnom ugovoru tražili sistematizaciju radnih mjesta iz kojih bi bilo razvidno koji su koeficijenti za pojedino radno mjesto. Direktor je tako nešto odbio.

Vlahušić: Pučisti i rušitelji

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić nazvao je radnike Libertasa pučistima i rušiteljima, ne samo tvrtke gradskog prijevoza nego i aktualne gradske vlasti. Vlahušiću, podsjetimo, trenutni je prioritet suđenje u Splitu za aferu Šipan o čemu mu ovisi i fotelja prvog čovjeka Grada Dubrovnika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.