Preminula Snježana Vukšić

NAKON 12 godina bitke protiv karcinoma, Snježana Vukšić preminula je danas svega 10 dana prije 41. rođendana. Unatoč dugoj i teškoj bitci protiv ove zloćudne bolesti Vukšić se posljednjih godina bavila odnosima s javnošću, a bila je poznata kao vrstan ekspert u marketingu. Poznata je i kao pisac nekoliko blogova koji su bavili savjetima u odnosima s javnošću dok je povremeno surađivala s nekoliko portala.

Snježani, inače rođenoj Karlovčanki, dijagnosticiran je karcinom još u 28. godini kada započinje njena borba. Završila je na operaciji raka dojke, prošla kroz dugu i mučnu fazu kemoterapije te se svakodnevno suočavala sa stalnim strahovima i naizmjeničnim razdobljima sreće i tuge.

Nakon što je objavila pobjedu nad zloćudnom bolešću 2005. godine, karcinom se prije par godina opet vratio, a Snježana se u posljednjih godinu dana osim bitke za život borila i za preživljavanje s obzirom da je previjanje velike karcinomske rana stajalo i do pet tisuća kuna mjesečno.

No,  nije klonula duhom. Unatoč teškoj životnoj priči Snježanu je krasio optimizam i nadasve velika energija pa se unatoč svim problemima posvetila karijeri te je gotovo uvijek bila zdrava, vesela i vrlo kritička duha. Kako kažu njene kolege: Bila nam je uzor.

"Nesalomljivost duha i vjeru u svoju konačnu pobjedu nemali je broj puta iskazivala ignorirajući bol u onoj mjeri koliko je to bilo moguće i družeći se s prijateljima na rijetkima kavama na koje je posljednjih godinu dana imala snage otići. Uvijek sa smiješkom i oboružana velikom količinom sarkazma prema svakodnevnim događajima oko nje, žestoko se borila protiv nepravde prema onima koji to sami nisu bili u mogućnosti, iako ni nju samu nepravda života nije zaobišla. Do zadnjeg dana, vjerujući da će iz bitke izaći kao pobjednica, pričala je o budućnosti i o svim onim planovima koje je stavila 'na čekanje' dok je vodila rat sa karcinomom  i metastazama. Nažalost, Snježana iz ove bitke nije izašla kao pobjednica, ali je svima koje je svojom životnom snagom dotaknula, ostavila trajnu poruku da je život beskrajno lijep čak i onda kad sunce i plavetnilo neba možeš gledati samo kroz prozor svoje sobe i da je, bez obzira na sve, vrijedan svakog udaha, ma koliko bolan bio", napisali su njeni prijatelji i kolege.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.