Potok Kustošak opet fluorescentno zelen: Što se događa?

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

PROŠLE godine sredinom svibnja potok Kustošak, koji prolazi zagrebačkim naseljem Kustošija,  poprimio je fluorescentno zelenu boju na području kod križanja Ilice i Vatrogasne ulice. Iako su nadležne službe uzorke poslali na analizu, nije otkriveno zbog čega

Isto se dogodilo i jučer. Potok je opet poprimio fluorescentno zelenu boju. Građani su pozvali policiju. Uzorci su uzeti na analizu i čekaju se rezultati.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su kako su jučer zaprimili obavijest  od Županijskog centra 112 Zagreb o dojavama građana da je dio vodotoka potoka Kustošak onečišćen. Građani su prijavili da je vidljiva promjena boje vode u potoku i to u žarko zelenu boju. Prema informacijama Županijskog centra 112 Zagreb prva dojava građana je bila u jutarnjim satima.

Na mjesto onečišćenja potoka u Voltinom naselju i kod raskrižja Ilice i Trga Hrvatskih  obrambenih snaga izašli su policijski službenici. U skladu s procedurom izuzeli su uzorak onečišćene vode. Istom prilikom nije utvrđen izvor onečišćenja. O događaju je obaviješten  glavni vodopravni inspektor Željko Makvić.

Državna vodopravna inspekcija će tijekom današnjeg dana zatražiti da nadležni vodočuvar  ponovo obavi nadzor vodotoka potoka Kustošak u dijelu na kojem je uočeno onečišćenje te  da se utvrdi izvor onečišćenja. U slučaju bilo kakvih novih informacija, Ured za upravljanje u  hitnim situacijama obavijestit će javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.