Ponavljat će se natječaj za Brijuni Rivijeru

NITKO se nije javio na natječaj za dvije lokacije Hidrobazu i Pinetu u sklopu projekta Brijuni Rivijera, potvrdio je prije sjednice Vlade ministar turizma Veljko Ostojić naglasivši da će se natječaj ponoviti s drugim uvjetima.

"Na dvije lokacije se nitko nije javio, a kao što znate jedina pravovaljana ponuda za Katarinu Monumenti je bila ona tvrtke gospodina Končara i on je odabran kao investitor za tu lokaciju", rekao je Ostojić.

Od dvije ponude koje su se našle na stolu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, jedino je Končareva imala potpunu dokumentaciju

Podsjetimo, u travnju je tvrtki Danka Končara Vlada na 50 godina dala u koncesiju 343 tisuće kvadrata pomorskog dobra za izgradnju dvije marine u sklopu projekta Brijuni Rivijera. Od dvije ponude koje su se našle na stolu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, jedino je Končareva imala potpunu dokumentaciju.

Uvjet za dobivanje koncesije bila je bankovna garancija od sedam posto u vrijednosti investicije, što iznosi 15,8 milijuna kuna, a Končarevu tvrtku koncesija će koštati 2,20 kuna po metru kvadratnom godišnje i dva posto od ukupnog godišnjeg prihoda. Riječ je o investicija u iznosu od oko 30 milijuna eura koja se odnosi na izgradnju samih luka i njihovih sadržaja, u što su uključeni i pomorski radovi te radovi na kopnu, rekonstrukcija gradnje i opremanje hotela te izgradnja potrebne infrastrukture i projektno-tehničke dokumentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.