Podignuta optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Grada Hvara

Screenshot: YouTube

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Hvara, Pjerina Bebića i još petorice hrvatskih državljana, D. Š. (1964.), D. B. (1973.), T. M. (1957.), N. P. (1964.), Z. O. (1963.)

Optužnica je podignuta zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako stoji u priopćenju USKOK-a. optužnicom se prvookrivljeniku, kao gradonačelniku Grada Hvara, stavlja na teret da je, od 17. svibnja 2011. do 6. veljače 2012., u Hvaru i Splitu, ostalim okrivljenicima, na njihovo traženje i sukladno prethodnom dogovoru, omogućio da njihov boravak kao i boravak drugih osoba u hvarskim hotelima podmiri Grad Hvar iako za to nije bilo valjane osnove.

U cilju prikrivanja navedenog, bivši gradonačelnik je neistinito pravdao ispostavljene fakture i potom davao naloge za njihovo plaćanje. Na opisani način Grad Hvar je oštećen za 38.887,93 kune.

Osim navedenog, šestookrivljenik je, kao pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, na traženje prvookrivljenika i petookrivljenika, trgovačkom društvu, u kojem je petookrivljenik prokurista, omogućio dobivanje posla opremanja jedne škole na području Splitsko-dalmatinske.

Inače, šestookrivljeni je Zdravko Omrčen, HDZ-ov pročelnik Županije za školstvo. Prošle godine je pao u nemilost svog šefa Zlatka Ževrnje te se ozbiljno špekuliralo s njegovom smjenom. Navodno je Ževrnja nazvao Omrčena i kazao mu da ima 20 dana da se pokupi. Moguće da je nezadovoljstvo župana Ževrnje bilo inicirano Uskokovom istragom.
 
Index je inače već pisao o istrazi protiv bivšeg hvarskog gradonačelnika, i to koji tjedan uoči izbora 2013. godine, kada je policija došla u Županiju plijeniti materijale vezane uz ovaj postupak. 

"Moja obraz je čist i jedva čekam da mi se pruži da na suđenju dokažem apsolutnu neosnovanost Uskokovih optužbi. Sve revizije su pokazale uredno poslovanje. Nastavljam i dalje raditi za dobrobit Grada Hvara", izjavio je Pjerino Bebić za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.