Ovo su nove registarske tablice

Screenshot: RTL

MINISTARSTVO unutarnjih poslova odlučilo je kako će izgledati nove registarske tablice na hrvatskim automobilima, javlja RTL. Izabrali su prijedlog koji je najbolje prošao na natječaju.

"Prvonagrađeni dizajn je taj koji će nam poslužiti kao baza. Možda će se malo modificirati, ali to više radi nekakvih tehničkih uvjeta", potvrdila je Ines Krajčak, pomoćnica ministra policije Ranka Ostojića.

Iako još nisu u uporabi, nove registarske tablice već su izazvale buru nezadovoljstva. Nekima smeta što na njima nema hrvatskog grba, a drugi su pak nezadovoljni kraticama koje će predstavljati njihov grad. Na novim će tablicama, naime, svaki grad imati svoju kraticu.

"DO ništa ne govori o Stubici. To bi bila prva dva slova od Donja. Asocira nas na Doboj ili tako nešto. To ne može ići", kaže gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, nezadovoljan činjenicom da bi kratica njegova grada trebala glasiti DO. Svi gradonačelnici koji nisu zadovoljni MUP-ovim prijedlozima imaju sedam dana da pronađu alternativu.

Problem je što su mnoge kratice zauzeli drugi gradovi. Donja Stubica ne može biti, primjerice, DS jer je to pripalo Dugom Selu, ali ni SD (kao Stubica Donja) jer ta kratica pripada Skradinu.

"Kod nekih gradova je problem što je teško naći oznake jer im se dupliraju, to smo prepustili njima ali bi trebalo dati prioritet onima koji imaju veći broj registriranih vozila", kaže Krajčak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.