Otac masovnog ubojice Lanze: Volio bih da se nije nikada rodio

Screenshot: YouTube

POLOVICOM prosinca 2012. godine 20-godišnji Adam Lanza krenuo je u krvavi ubilački pohod u kojem je ubijeno gotovo 30 osoba. Lanza je prvo ubio svoju majku Nancy, odvezao se do škole i ubio 20 učenika te šest odraslih osoba prije nego je presudio sebi. Njegov otac Peter dao je intervju za New Yorker u kojem je kazao kako bi volio da mu se sin nije nikada rodio.

Peter je kazao i kako bi ga sin sigurno ubio da se on tada našao u njegovoj blizini.

"Gledajući unatrag, znam da bi me Adam ubio bez razmišljanja da je imao priliku. Ne sumnjam u to", izjavio je Peter.

Otac masovnog ubojice kazao je kako vjeruje da je majka Nancy upucana s četiri metka jer je svaki metak bio namijenjen za jednog člana obitelji.

"Jedan za Nancy, jedan za njega, jedan za Ryana i jedan za mene", objasnio je Peter.

Peter nije vidio svog sina dvije godine prije kobnog događaja i vjeruje kako se krvavi pohod nije mogao predvidjeti. Adamu je s 13 godina dijagnosticiran Aspergerov sindrom, oblik autizma koji se ne povezuje s nasiljem. Peter vjeruje kako je sindrom zapravo prikrio njegovu shizofreniju.

Adam je bio "normalno, no malo čudno dijete" koje se satima igralo s ocem slažući Lego kocke. No, s godinama su došli i problemi te se njegovo mentalno stanje pogoršalo. Lamza se izolirao i nije bio sposoban održavati običnu društvenu interakciju, a pokazivao je i simptome kompulzivno-opsesivnog poremećaja.

Otac kaže kako je zabrinutost porasla kada je Adam krenuo u srednju školu.

"Bilo je kristalno jasno da nešto nije u redu. Tjeskobe, nesanica, stres, nedostatak koncentracije, čudan hod, izbjegavanje kontakta očima... Vidjelo se da se promjene događaju", izjavio je Peter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.