Opet problemi s Centralnim obračunom plaća: Plaće kasne u 35 zdravstvenih ustanova

Ilustracija: Arhiva

ZBOG problema s Centralnim obračunom plaća opet kasne plaće u zdravstvu. Iz Ministarstva zdravlja obećaju da će tijekom idućeg tjedna svi dobiti plaće.

"Ovim putem Vas izvješćujemo da je od 165 zdravstvenih ustanova 130 isplatilo plaće u propisanom roku. Do kraja tjedna će isplatiti plaće još 31 zdravstvena ustanova, a s isplatom u sljedeći tjedan prelaze samo četiri ustanove.

Zdravstvene ustanove su pravovremeno još u studenom 2013. obaviještene o projektu COP-a (prethodno su u studenom 2013. godine u COP ušli svi KBC-ovi) i dinamici ulaska. Za svaku grupu zdravstvenih ustanova obavljene su edukacije djelatnika kadrovske službe, evidentičara i u obračunu plaća i to u kontinuitetu od početka ove godine.

Nadalje, s obzirom na utvrđenu dinamiku ulaska u svakom slučaju utvrđeno je da u jednom mjesecu zdravstvena ustanova paralelno obračuna plaću na stari način i u COP-u, te utvrdi da li ima odstupanja i manjkavosti i kojih, te u tom slučaju isplati plaću u starom sustavu, s tim da do roka za isplatu sljedeće plaće otkloni nedostatke i time osigura pravovremenu isplatu plaće kroz COP u sljedećem mjesecu.

Stručne službe u zdravstvenim ustanovama dužne su unositi podatke potrebne za obračun i isplatu plaća (kadrovska, evidentičari radnog vremena, služba obračuna plaća)", poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.