Od Kujundžića preko šatora do Pantovčaka: Balenović postala Kolindina povjerenica za zviždače

Foto: Kolinda.tv, Hina

IZ UREDA predsjednice stiglo je priopćenje da je Vesna Balenović imenovana povjerenicom Predsjednice Republike Hrvatske za zviždače.

"Na temelju odredbe članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 05/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske) i članaka 6. Odluke o Uredu predsjednice Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 20/15), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o imenovanju Vesne Balenović povjerenicom Predsjednice Republike Hrvatske za zviždače."

"Zviždači će sad imati zaštitu s najviše instance, te će biti konačno u mogućnosti izboriti se za svoj pravedan status u društvu", rekla je Vesna Balenović, koja poziva sve koji imaju informacije da joj se jave. Objasnila je da će u njen ured na Pantovčaku zviždači moći i dolaziti, svi koji žele prijaviti korupciju su dobrodošli.

Zviždači ne smiju dobivati otkaze

Dodala je da zviždači u svojim tvrtkama moraju biti nagrađeni i pohvaljeni jer su uštedjeli novac, a ne da dobivaju otkaze.


"Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović učinila je ono što bivši predsjednik Josipović nije niti znao, niti htio. Pred nama stoji veliki posao, jer zviždači su u našem društvu prva linija fronte koja se bori protiv kriminala i korupcije. Ne smijemo dozvoliti da nezaštićeni zviždači, kao do sada, postaju žrtve te neravnopravne borbe", poručila je Balenović.

Od Kujundžića preko šatora do Pantovčaka

Vesna Balenović u listopadu 2014. dala je javnu potporu tada predsjedničkom kandidatu Milanu Kujundžiću. Na press konferenciji koju je sazvala kazala je kako je uvjerena da će Kujundžićeva politika biti oštra u borbi protiv korupcije.

Balenović je poručila da će sve što je radila u proteklih 14 godina puno bolje raditi uz pomoć budućeg predsjednika Kujundžića...

Nakon prvog kruga, točnije u tjednu prije drugog kruga predsjedničkih izbora, Balenovićka je dala podršku Kolindi Grabar Kitarović. Oduševila ju je najava Kolinde da će na Pantovčaku otvoriti Ured za zviždače. "To je presedan, to me oduševilo. Mi ćemo tamo dobiti i utjehu i podršku", rekla je.

"Podržavam gospođu Kolindu i voljela bih da ona postane predsjednica, da dođe promjena. Voljela bih da dođe baš jedna žena koja je i majka i supruga i čovjek. Emotivna i duševna i pravedna. Mislim da će tada naše društvo krenuti naprijed", rekla je Balenović. "Državu su osiromašili političari", rekla je.

 

 



Dala podršku i šatorašima

Balenović je u istom intervjuu kazala i kako su i branitelji i zviždači heroji te da i jednima i drugima treba posebno priznanje. A svoju podršku šatordžijama izrazila je dolaskom u Savsku na da prosvjeda 21. veljače.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.