Novo suđenje za "Srbe na vrbe": Sud počinio tehničku grešku, nije ispitao majku optuženog torcidaša

Foto: Index

PO TREĆI put će se suditi torcidašu Antoniju Vujčiću za postavljanje plakata "Srbe na vrbe", koji je na splitskim Pujankama u srpnju 2010. godine dočekao srpsku Davis cup reprezentaciju.

Županijski sud u Splitu vratio je predmet na ponovno suđenje zbog tehničkog propusta koji u konačnici ne bi trebao ništa ključno promijeniti, odnosno, dovesti do osuđujuće presude.

Treća sreća?

Problem je ispao zbog toga što sutkinja Marisa Matić nije na raspravi ispitala majku optuženog, već je čitala njezin iskaz s prethodnog suđenja koje zaključeno osuđujućom presudom. Kako majka optuženog ima status privilegiranog svjedoka, Županijski sud dao je naputak sutkinji Matić da je ispita na suđenju.

Sutkinja Matić temeljila je, inače, oslobađajuću presudu između ostalog i na iskazu majke optuženog koja je navela kako joj je sin spavao u sobi u vrijeme dok se na Pujankama postavljao plakat. Branitelj Jadran Franceschi navodi kako nema nikakvih dokaza koji terete optuženog te i na novom suđenju, koje je već zakazano, očekuje oslobađajuću presudu.

Za oslobađajuću presudu bilo je potrebno promijeniti suca

Drukčijeg je stava bio sudac Dinko Mešin koji je na prvom suđenju osudio Vujčića na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca te mu tom prigodom očitao bukvicu kako je osramotio sebe, grad i državu.

Županijski sud u Splitu ukinuo je presudu te predmet vratio na ponovno suđenje drugom sucu jer je bilo jasno da Mešin svoje uvjerenje neće promijeniti, među ostalim, i zbog toga što su u mobitelu optuženog nađene fotografije izrade plakata.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.