Novo suđenje Kristijanu Stojanoviću za ubojstvo Ive Stipetića

Screenshot: Google Maps/Street View

KRISTIJANU STOJANOVIĆU ponovno će suditi za ubojstvo 22-godišnjeg Ive Stipetića, čije je tijelo nađeno na pustom predjelu Kočinjeg brda kod Klisa početkom prosinca 2010. godine.

Stojanović je koncem prošle godine osuđen na 14 godina zatvora, ali ne za teško, već "obično" ubojstvo. Sudac Zoran Kežić smatrao je da nema dovoljno dokaza za teže kazneno djelo koje nosi sankciju i do 40 godina zatvora.

Na presudu su se žalili i branitelj Željko Gulišija, a i tužiteljica Rene Laura. Razlozi za ukidanje presude nisu poznati, no Vrhovni sud produljio je pritvor Stojanoviću.

Nestao iz teretane na pol sata i ostavio mobitel

Stojanović se tereti da je počinio teško ubojstvo, odnosno, da je svog prijatelja Stipetića namamio na Kočinje brdo pa mu potom ispalio dva hica iz pištolja u glavu. Priveden je tri godine kasnije nakon prijave kuma Ivice Šerića koji je policiji ispričao kako se za jednom večerom hvalio kako je likvidirao Stipetića. Ubojstvo nije priznao, nego je krivnju svalio na kuma.

U doba ubojstva, Stojanović je na sat i pol vremena napustio teretanu na Pujankama. Mobitel nije ponio sa sobom. Kao otegotnu okolnost sudac Kežić uzeo je dosadašnju osuđivanost, a za olakotnu činjenicu da je Stojanović postao obiteljski čovjek. Oženio se za kćer poznatog splitskog dilera Mira Pivca te dobio kćer. 

Za pokušaj ubojstva Lea Paurevića četiri godine i četiri mjeseca zatvora

Vrhovni sud još nije donio odluku u predmetu za pokušaj ubojstva splitskog redara Lea Paurevića koji je u lipnju 2010. godine jedva izvukao živu glavu pod kišom metaka. Za to djelo Stojanović je osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora. Opozvana mu je i uvjetna presuda za napad na splitskog dilera Joška Svalinu u splitskom zatvoru tako da mu je izrečena jedinstvena presuda od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.