Novi skateboard park ipak neće biti na Bundeku?

Foto: Kristijan Smok

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obećao je skejterima kako će do sredine iduće godine na Bundeku biti izgrađen novi skateboard park. Iako se nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi tvrdilo kako će novi skejkt park osvanuti na Bundeku, prema tvrdnjama predstavnika skejtera Marina Dundića, koji je bio na dogovoru s predstavnicima grada, čini se da to ipak neće biti prava lokacija.

"Gradonačelnik predlaže Bundek, međutim, u konzultacijama nakon sastanka s njim i konzultacija s uredima i ljudima koji brinu o tom prostornom uređenju, kažu da Bundek vjerojatno neće biti ta lokacija", kaže Dundić.

Bez obzira koja lokacija bila, pohvalno je, ističe Dundić, što je današnji sastanak urodio plodom.

"Zaključak je da je Grad konačno shvatio i spreman je riješiti naše probleme u gradu. Znači, spreman je zajedno s nama sagraditi legalno mjesto u vezi našeg skejt parka i infrastrukture za godinu dana", istaknuo je Dundić.

Grad je obećao i da će poslati pismo Studentskom centru u kojem se traži odgoda rušenja skejt parka. Do kada će tamo čuvati park?

"Za sada, dok se SC ne očituje da neće rušiti, mi ćemo tamo biti. Ako se i kad se SC očituje i zaustave se radovi, onda smo praktički završili našu misiju čuvanja skuplture", naglasio je Dundić.

Ima i poruku za one koji se još uvijek pitaju treba li uopće Zagrebu skejt park?

"Ovaj put kojim smo krenuli u SC-u značajan je za kulturu ovog grada, taj je skejt park u biti jedan veliki centar kulturne umjetnosti, a ne samo skejtera", zaključio je Dundić.

Novi sastanak skejtera s gradonačelnikom zakazan je za mjesec dana, do kad bi već trebali biti poznati nova lokacija i idejno rješenje skejt parka. Inače, gradonačelnik će predložiti sanacijskom upravitelju SC-a i inspekciji Ministarstva graditeljstva odgodu rušenja skulpture dok se ne izgradi nova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.