Novi show dr. Duje u Saboru: "Na HRT-u se kuha tijesto i peče kruh kojeg mi jedemo"

Screenshot i video: YouTube

HDZ-ov saborski zastupnik Dujomir Marasović, legendarni "doktor Duje", u Saboru je osjetio potrebu da komentira emisiju "Peti dan" koja se već duže vremena emitira na HTV-u.

Marasović je spomenutu emisiju, čini se, otkrio tek nedavno. Nije uspio zapamtiti niti kako se zove, kao ni tko u njoj sudjeluje. A postav emisije uvijek je isti: voditeljica "Petog dana" je Ankica Čakardić, koja sa svojim gostima Nadeždom Čačinović, Ognjenom Čaldarovićem, Srećkom Horvatom i Ninom Raspudićem "pretresa" aktualna društvena zbivanja.

 


 

"Interesira me jedna emisija, ne znam kako se zove, ide u kasne večernje sate, gdje njih trojica-četvorica, s jednom mlađom gospođom voditeljicom, imaju pretenziju raspravljati o društvenim zbivanjima s jednog svjetonazorskog aspekta", krenuo je objašnjavati Marasović.

"Tu je jedna profesorica, sve pregrize u pola rečenice, nisam još uspio razumjeti nikad što hoće do kraja reći, ali je toliko ljevičarsko i nihilističko u njoj da to ne mogu shvatiti", opisao je Marasović svoj dojam profesorice Čačinović.

Bacio se zatim na analizu Čaldarovića i Horvata: "Ima jedan ozbiljan profesor, pametno reče što hoće, 'ajde može proći, ali je totalno ljevičarski. Zatim je tu jedan anarho-liberal, mladac, ne znam tko je, pretendira da bude neki revolucionar, ali uglavnom ljevičar, totalni nihilista".

Tu je onda i Marasovićev osvrt na Raspudića i Čakardić: "Ima jedan profesor, mladi, koji bi trebao igrati ulogu, 'ajmo reći desničara, desnog centra. A voditeljica, ona nije ni SDP ni ljevičar, ona je totalno anti svega".

"Ta je emisija odraz HRT-a, tu se kuha tijesto od kojeg se peče kruh kojeg mi jedemo. Pogledajte, trebalo bi biti makar pola-pola, a ne da se taj jedan koji igra desničara čitavu večer brani od ovih ostalih", kaže Marasović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.